Grip 1 in Assen na aantreffen explosieve substantie (video)

Assen- Dinsdagmiddag werd de OVDG omstreeks 15.00 uur gealarmeerd voor contact in verband met een incident op het hoofdbureau van de politie. Enkele ogenblikken later volgde dezelfde alarmering voor de OVD Brandweer en de adviseur gevaarlijke stoffen van de Groninger brandweer.

Dit was reden genoeg om bij het politiebureau een kijkje te nemen. Bij aankomst kwam de EOC (Explosieven Opruimings Commando) ook net met prio 1 ter plaatse. De Asser brandweer was op dat moment ook reeds gealarmeerd.

In het gebouw bleek bij onderzoek van in beslaggenomen goederen mogelijk een explosieve substantie te zijn aangetroffen. Hierop werd dan ook alarm geslagen.

Het incident werd opgeschaald naar Grip 1. Ook de medewerkers van de politietoren werden verzocht het pand te verlaten.

De verkenners van het EOC hebben de stoffen onderzocht waarna men besloten heeft deze uit veiligheidsoverwegingen buiten op de parkeerplaats tot ontploffing te brengen.

Nadat de stoffen met een luide knal waren vernietigd werd het sein veilig gegeven waarna de hulpdiensten weer terug keerden.

 

Foto’s:  P.Koene & R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *