Voertuig Dienst Justitiële Inrichtingen betrokken bij ongeval A59.

NULAND (NB) / ASSEN –  Dinsdagochtend heeft er een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de A59 ter hoogte van Nuland met een arrestantenbus van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het voertuig van de steunpunt Sittard was onderweg met drie arrestanten naar de rechtbank in Den Bosch. Ter hoogte van Nuland verloor de medewerker van Justitie  (transportbegeleider) door nog onbekende oorzaak de macht over het voertuig. De auto knalde tegen de vangrail en belandde hierna op zijn kant. Ten tijde van het ongeval werd één rijbaan afgesloten voor het verkeer.

Eén van de drie arrestanten en de twee transportbegeleiders raakte bij het ongeval licht gewond. De 15 jarige Limburgse jongen had volgens zijn advocate mevrouw F.Oehlen nooit in de desbetreffende voertuig mogen zitten. Het slachtoffer was op weg naar de rechtbank vanwege een aanklacht van diefstal, maar hij is geen gedetineerde aldus de advocate. De jongen verblijft namelijk in een gesloten jeugdzorg instelling, omdat hij uit huis is geplaatst en niet in een Huis van Bewaring. De advocaat overweegt om een klacht in te dienen bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie.

Na een doktersbehandeling in het ziekenhuis mocht de 15 jarige jongen het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer heeft veel geluk gehad, zeker omdat de arrestantenbus bestaat uit stalen kooien en niet uitgerust zijn met gordels. De bestuurder heeft verklaard niet te weten hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, volgens de politiewoordvoerder wordt er een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Hierbij wordt gekeken of het ongeval door derden kan zijn veroorzaakt, maar ook slecht onderhoud zo een mogelijkheid kunnen zijn.

Het Ministerie van Justitie wil geen verklaring geven over individuele gevallen, zoals die van de 15 jarige jongen. De woordvoerder geeft wel aan dat er door de Dienst Vervoer & Ondersteuning wel  afspraken zijn gemaakt met jeugdzorg over het vervoer van strafrechtelijke en civiele jongeren, Of hier ook juist na is gehandeld moet een onderzoek uitwijzen.

Foto: Archief Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *