Onthulling Nationaal Brandweermonument en eretekens in Drenthe

Arnhem/Eelde – Een afvaardiging van de Drentse Brandweer was zaterdagmiddag aanwezig bij de herdenking voor omgekomen brandweerlieden in Arnhem. Het Nationaal Brandweermonument is daar officieel onthuld door minister Opstelten en burgemeester Den Oudsten van Enschede. Ze stelden twee waterstralen in werking. Die raken elkaar op tien meter hoogte. Als de zon schijnt verschijnen regenbogen.

Het monument is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega’s. Op diverse posten in Drenthe is vandaag ook het Ereteken gegeven ter nagedachtenis van omgekomen brandweercollega’s. Dat gebeurde onder meer op de 112-dag in Hoogeveen. Daar werd ook vijf minuten stilte in acht genomen. Ook op de kazerne in Eelde werd het Ereteken gegeven. Dit korps verloor enkele jaren drie brandweerlieden bij de verschrikkelijke brand in de scheepswerf in De Punt.

Foto’s : © 112Eelde.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *