Grote brand Fochteloërveen blijkt loos alarm

Dinsdagmorgen om 11.05 werden de korpsen van Appelscha en Oldebekoop gealarmeerd voor een heidebrand op het Fochteloërveen in Fochteloo. Enkele minuten later werden ook brandweer Smilde ter assistentie gevraagd. De melding van de heidebrand werd daarna uit voorzorg opgeschaald naar “grote brand” onmdat in ditzelfde gebied vorig jaar ook al een zeer grote brand was.

De brandweer van Veenhuizen en Assen werdeneveneens richting het Fochteloërveen gestuurd om assistentie te verlenen. Bij aankomst van de brandweer was er echter weinig te zien. De diverse korpsen hebben in hetb gebied gezocht naar een brandhaard maar deze werd niet aangetroffen. Hierna werd het ook duidelijk dat er van brand geen sprake was. Defensie had verzuimd een oefening op het eigen oefenterrein te melden waarna bezoekers in het gebied grote rookwolken hadden gesignaleerd.

Foto: Archief Compact Media

Bekijk hier de reportage over de grote brand op het Fochteloërveen vorig jaar.

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *