Inzittenden hebben veel geluk bij eenzijdig verkeersongeval (VIDEO & Foto update)

Smilde  – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er op de Hoofdweg (N371) in Smilde een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij volgens de melding een persoon bekneld zou zitten. De brandweerkorpsen van Smilde en Assen werden gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer van Smilde bleek een bestuurder van een personenauto door nog onbekende reden de bocht te hebben gemist op de Veenhoopsweg voor de Veenhoopsbrug.

Op zijn tocht is de bestuurder door naastgelegen bossage’s gereden om tenslotte tegen een slagboom van de brug tot stilstand te komen. De bestuurder en mogelijk inzittende hebben veel geluk gehad waren zij een metertje naar links gereden, dan was de kans groot dat de auto in de vaart was beland. De bestuurder is door het ambulance personeel gecontroleerd, waarna de jongeman door de politie is meegenomen. Het voertuig is afgesleept door een berger,

Foto’s: R.Koene & H. Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Ongeval met materiële schade

SMILDE – Zaterdagavond heeft op de Rijksweg een verkeerongeval met materiële schade plaats gevonden. Een 22-jarige automobilist uit Appelscha reed samen met een 17-jarige jongen uit Oosterwolde (Friesland) in een auto over de Rijksweg en zij kwamen uit de richting van Assen. De bestuurder raakte in een bocht van de Rijksweg de macht over het stuur kwijt en de auto botste tegen de kast van een slagboom voor een brug. De twee inzittenden raakten niet gewond, maar werden ter plekke wel door ambulancepersoneel onderzocht. De 22-jarige man is beginnend bestuurder. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 540 Ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *