Voertuig te water in Bakkeveen (Video)

BAKKEVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Waskemeer aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en voor het veroorzaken van een ongeval. Rond 02.45 kreeg de Meldkamer Noord-Nederland een melding van twee fietsers die in een sloot aan de Mandewyk, een auto in het water zagen liggen waarvan de lichten nog branden. Een van de fietsers bedacht zich geen moment en ging te water maar trof niemand in de auto aan.

Ook de gearriveerde brandweer trof in de auto en de naaste omgeving daarvan niemand in het water aan. Tijdens het onderzoek meldde de bestuurder zich telefonisch en bleek heelhuids thuis te zijn. Agenten hebben de bestuurder thuis bezocht. Toen bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij als beginnend bestuurder 595 ug/l. blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Tentijde van de afhandeling van het ongeval werd er een jongeman staande gehouden, aangezien hij zonder licht op een gemotoriseerde fiets reed. De politie heeft de fiets in beslag genomen en de man is aangehouden voor rijden onder invloed en het rijden op een niet toegestaande gemotoriseerde voertuig en de daarbij behorende verzekering, kentekenbewijs etc.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *