TT 2012: De ANWB Wegenwacht is er klaar voor

Assen- Ondanks dat  iedereen hoopt ze nooit nodig te hebben, bereid ook de ANWB Wegenwacht zich voor op de TT van 2012.  Terwijl duizenden motor enthousiastelingen zich begeven naar de jaarlijkse TT-Races word er in Assen de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de pechstrandingen.

Omdat er voor de motorrijder niets mooier is dan geholpen te worden door een Wegenwacht die zelf motorrijder is zijn er ieder jaar enkele Motorwegenwachten in Assen. Met hun gele motoren verlenen zij de meest uitlopende reparaties. Deze wegenwachten zijn ieder jaar weer verheugd om de TT in Assen bij te wonen.

Daarnaast is er ook een primeur voor het noorden. Het zogeheten Multifunctionele Wegenwachtvoertuig heeft zich op Drentse bodem gevestigd. Na een succesvolle proef in de randstad wordt dit voertuig inmiddels op diverse locaties in werking gesteld. De nieuwe wegenwachtvoertuigen hebben achter in de laadruimte een sleep-as  waarmee een voertuig snel opgeladen kan worden zodat deze veilig van de snelweg gehaald kan worden. Mocht het voorkomen dat een auto dusdanig defect is dat een Wegenwacht van mening is dat de auto naar een garage moet dan kan deze dat zelf uitvoeren. Hierdoor hoeft het ANWB-lid dus niet op een bergingsmaatschappij te wachten.

In totaal zullen er in aanloop naar het TT weekend dubbel zoveel wegenwachten in de regio rondrijden om mensen met pech weer op weg te helpen. Zowel op de motor als met de auto. Ook op het TT parkeerterrein is de ANWB aanwezig. Hiermee vormt men een gemakkelijk aanspreekpunt voor de gestrande mens.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl & ANWB Persdienst

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *