Wielrenner zwaargewond afgevoerd na ongeval. (update)

Appelscha – Dinsdagavond heeft er op Vaart Zuidzijde in Appelscha een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een wielrenner met hoofdletsel zwaargewond afgevoerd naar het UMC in Groningen. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder uit Groningen de van Emstweg wilde opgaan en vermoedelijk door de laag hangende zon de tegemoet komende wielrenner over het hoofd zag. Deze droeg zover bekend geen fietshelm en had een aardige snelheid, voordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto is aangekomen. De man had tevens nog letsel aan zijn verdere lichaam. Hij is na het ongeval nog wel kort bij kennis geweest, waarna hij zijn bewust zijn verloor.

Bij het ongeval waren zowel een ambulance van Friesland als van Drenthe aanwezig, hiervan is de verpleegkundige meegereisd met de andere ambulance. De wielrenner is een 36 jarige man uit Assen en licht met hersenletsel in het UMCG over zijn toestand is geen verdere informatie. De auto is afgesleept door berger Broekhuizen uit Donkerbroek.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *