Zwaar verkeersongeval op de Binnenwei in Hemrik.

Hemrik – Vrijdagmiddag om 17.30 uur heeft er op de Binnenwei in Hemrik een zwaar eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. De brandweer van Jubbega die werd gealarmeerd voor een autobrand kregen aanrijdende het bericht dat het ging om een eenzijdig verkeersongeval. Voordat de brandweer arriveerde is door buurtbewoners met behulp van poederblussers de beginnende brand geblust.

Bij aankomst van de hulpdiensten werd er een ravage aangetroffen. De bestuurder van het voertuig is door onbekende oorzaak de macht over zijn voertuig verloren en heeft hierbij een hek en een lantaarnpaal geraakt, waarna het voertuig op zijn zijkant tot stilstand kwam. De man moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. De brandweer werd hierbij geassisteerd door het aanwezige ambulance personeel en Mobiel Medisch Team (MMT).

De man is met onbekend letsel en onderbegeleiding van de MMT arts per ambulance naar het UMCG gebracht. De verkeersongevallen analyse van de politie Friesland doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: E. Faber © Compact Media

Politiebericht

Eenzijdig ongeval

HEMRIK – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval op de Binnenwei afgehandeld. Een 66-jarige man uit Wijnjewoude was uit de bocht gevlogen nadat hij vermoedelijk een personenauto, bestuurd door een 45-jarige inwoonster van de Hemrik, had ingehaald. Hierna verloor hij de macht over het stuur, raakte een lantaarnpaal en kwam in de berm, op de zijkant, tot stilstand. De 45-jarige automobiliste kwam met de schrik vrij en kon hem eerste hulp bieden. De hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder een traumahelikopter. De brandweer heeft samen met het ambulancepersoneel de 66-jarige uit het voertuig gehaald. Met hoofdletsel is hij per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een nader onderzoek ingesteld.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *