Noodweer treft Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold (update)

Steenwijkerwold- Op een festival in het Overijsselse dorp Steenwijkerwold is een grote feesttent ingestort door noodweer. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om assistentie te verlenen. Er zijn volgens de politie elf gewonden per ambulances overgebracht naar ziekenhuizen in Meppel, Zwolle en Heerenveen. De voorlichster van de politie gaf ook aan dat op het terrein eerste hulp is verleent aan meer bezoeker, die later het advies kregen om zelfstandig naar het ziekenhuis te gaan. . Ook diverse hulpverleners uit omliggende provincie’s zijn onderweg.

Het Dicky Woodstock Festival werd rond 21.15 uur getroffen door een zeer zware onweersbui, waarbij ook grote hagelstenen vielen. Enkele festival bezoekers vertelde na hun ervaring dat de hulpverlening in eerste instantie chaotisch overkwam. Zelf konden ze het ook niet bevatten wat er precies had plaatsgevonden. De slachtoffers zijn door de brandweerkorpsen onder het tent doek vandaan gehaald veelal met kneuzingen en botbreuken aan hoofd, armen en benen. Volgens de politie zouden er op het moment van het incident rond de 150 mensen aanwezig zijn geweest in de tent.
Na het incident is het festival meteen afgelast waarbij de omgeving van de tent grootschalig werd afgezet. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar het incident.

Foto: R.Koene en N.Schutte © Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *