Deutsche Luftwaffe vliegtuigje crasht aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. (Foto Update berging!!)

Hoogeveen – Zaterdagmorgen om 11.45 uur is een vliegtuigje gecrasht aan de Rieghoogtendijk in Hollandscheveld. De hulpverlening werd grootschalig ingezet zo werd er Grip 1 gegeven en werden de brandweerkorpsen van Hoogeveen, Assen en Emmen gealarmeerd. Ook het Mobiel Medisch Team werd gealarmeerd maar werd vroegtijdig gecanceld. Het toestel zou aan de Rieghoogtendijk in Hollandscheveld op een schuur terecht zijn gekomen.

Het vliegtuigje ( Piaggio 149D) was gestationeerd was op vliegveld Hoogeveen en was een lesvliegtuigje wat vroeger gebruikt werd door de Deutsche Luftwaffe. Aan boord waren twee personen, beide inzittenden zijn ter plaatse behandeld. De piloot is vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. Het derde slachtoffer wat ten tijde van de crash in de schuur aanwezig was kon na behandeling ter plekke zijn weg vervolgen.

Het vliegtuigje zal waarschijnlijk later op de dag geborgen worden. De VOA en Luchtvaartpolitie doen onderzoek naar de toedracht. Volgens de persvoorlichting van de Politie Drenthe zou de piloot kort na het opstijgen problemen met de motor hebben gemeld. Tijdens zijn voorbereiding op een noodlanding op het vliegveld ging het mis.

Foto Twitter: Marc Haitsma

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Ingezonden: Henk en Erna Knol (Hartstikke bedankt!!)

Heeft u foto’s dan kunt u deze sturen naar info@compactmedia.nl ondervermelding van uw naam.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Deutsche Luftwaffe vliegtuigje crasht aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. (Foto Update berging!!)

  • 4 augustus, 2012 at 13:15
    Permalink

    Ik zie dat de fietsen nog steeds een enorme aantrekkingskracht hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *