Celstrafje voor 112Drenthe.com pyromaan Dennis V.

Assen- De 112 fotograaf Dennis V. uit Assen heeft vandaag de uitspraak van zijn rechtzaak te horen gekregen. Dennis V. (21) krijgt een celstrafje van 15 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Verbonden aan een proeftijd van 3 jaar. Ook moet hij zich in behandeling laten stellen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog 20 maanden cel.

Dennis V. hield maandenlang de Asser wijk Marsdijk in zijn greep met de diverse branden. De onrust in de wijk was dusdanig dat de bewoners een burgerwacht samenstelden om de pyromaan te vangen. Echter loopt deze pyromaan over een aantal weken al weer vrij rond in Assen.

De rechtbank neemt het Dennis V. kwalijk dat hij zijn eigen nieuws creëerde door zelf diverse branden in Marsdijk te stichten en plaatste deze op 112drenthe.com. Ook al eerder kwam die website negatief in het nieuws.

Zijn handlanger Jarno P. (20) kreeg een werkstraf van 160 uur en drie maanden gevangenisstraf voorwaardelijk. Dat was ook de eis van het OM.

Foto: Archief Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *