Moeder Yvonne H. verdacht van het ombrengen van haar eigen kind.

Assen – De rechtbank in Assen behandelde vandaag een pro forma zitting van Yvonne H. uit Assen die wordt verdacht van het ombrengen van haar eigen dochter Elizabeth. De vrouw meldde zichzelf op 25 april 2012 bij het politiebureau in de Drentse hoofstad met het bericht dat haar dochter wat was overkomen. De politie heeft toen hierop de vrouw direct aangehouden. Bij aankomst van de hulpdiensten bij de woning aan de Violenstraat trof men het levenloze lichaam aan van de 14 maanden oude kind.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de moeder het kind met een kussen te hebben verstikt en wordt ze aangeklaagd voor moord of doodslag. Yvonne H. moet zich door het Pieter Baan Centrum in Utrecht laten onderzoeken of ze ook ontoerekeningsvatbaar is en lijdt aan stoornissen. De rechtzaak van de vrouw uit Assen wordt omstreeks december inhoudelijk behandeld.

Tekst en Foto’s: R.Koene © Compact Media

Eerdere publicatie:

http://www.compactmedia.nl/2012/04/25/levenloos-lichaam-meisje-aangetroffen-in-assen/

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt