Aanhouding in zaak gewapende overval op juwelier in Assen

Assen – De politie heeft dinsdagochtend een 22-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een juwelier aan de Ceresstraat in Assen.

De overval vond vrijdagmorgen 13 juli omstreeks 09.30 uur plaats. De daders gingen er met een hoeveelheid horloges en goud vandoor.

Van hen is door bewakingscamera’s beeldmateriaal gemaakt en deze foto’s zijn onlangs gepubliceerd door de politie. Dit heeft geleid tot meerdere tips van het publiek. Op basis van deze tips is dinsdagochtend 7 augustus een verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de woning is onder meer een deel van de buit aangetroffen. Diverse goederen zijn in beslag genomen. De identiteit van de tweede verdachte, die ook op de foto’s is te zien, is nog niet bekend.

Op vrijdag 13 juli kwamen twee daders met bivakmutsen de zaak binnen waar de eigenaar alleen aan het werk was. Eén van de overvallers bedreigde hem met een vuurwapen terwijl de ander sieraden uit een vitrine pakte en in een tas stopte. Beide mannen verdwenen op 1 fiets in de richting van de Oude Molenstraat. Het ging om twee daders die allebei gekleed waren in een blauwe spijkerbroek, donkere bovenkleding en lichte sportschoenen. De door de daders gebruikte tas was donker van kleur. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Beschikt u over meer informatie in deze zaak? Bel dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Eerder bericht:

http://www.compactmedia.nl/2012/07/24/politie-publiceert-fotos-van-daders-gewapende-overval-juwelier/

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *