Diverse races op de Lausitzring

Buitenland (D) – In het weekend van 18 en 19 augustus vonden er op de Lausitzring/Eurospeedway diverse races plaats. Op zaterdag werd er geraced op een gecombineerd circuit van in totaal 11.3 kilometer lang. Hiervoor werden de Lausitzring en de DEKRA Testbaan aan elkaar gekoppeld.

Naast de RCN ( Rundstrecken-Challenge Nürburgring) werden er eveneens races gereden in de Alfa Romeo Challenge. In de Alfa Romeo challenge was er bovendien Nederland succes. De Nederlandse coureur haalde in beide races de derde plaats van het algemeen klassement, ook in de onderliggende klasses was er Nederlands succes. In de eerste race op zondag zorgde de Alfa Romeo´s ervoor dat de brandweer ook nog wat te doen had. In de berm zorgde zij ervoor dat er brand uitbrak.

In de RCN Sprint Challange gebeurde eerder op de dag een zwaar ongeval, na behandeling door de Notartz die werd ingevlogen werd de coureur met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Foto`s: P.Koene & R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *