Dakota DC-3 maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde (Video)

Eelde- Zondagmorgen om 10.22 uur werden er diverse brandweerkorpsen in Drenthe en Groningen gealarmeerd voor een voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde. Het zou hierbij gaan om een wat groter vliegtuig met tussen de 7 en 50 inzittenden. Voor de hulpdiensten werd er dan ook gelijk opgeschaald naar Grip 2.

Enkele minuten later werden de hulpdiensten weer geannuleerd. Het vliegtuig was veilig op het vliegveld geland. De Dakota was vanuit Lelystad vertrokken naar Eelde met 15 personen aan boord. Kort voor de landing bleken er problemen te zijn met het landingsgestel van de DC-3, de piloten hadden de melding gekregen dat het landingsgestel mogelijk niet uit wou klappen. Echter klapte het landingsgestel uit waarna het toestel veilig werd geland.

Later steeg de Dakota ook weer op om zijn rondvluchten boven Noord-Nederland voort te zetten.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Publicatie: Telegraaf

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt