Veel commotie door mogelijke gijzeling aan boord van een vliegtuig op Schiphol. (Radio Fragment)

Amsterdam – Omstreeks 13.45 uur werd er aan de hulpdiensten een melding gedaan van een mogelijke gijzeling aan boord van een Spaanse vliegtuig op weg naar Schiphol. Het zou hierbij gaan om een vliegtuig een Airbus A320 uit Malaga van het Spaanse luchtvaartmaatschappij Veuling (VY 8366). Er zouden aan boord 183 passagiers zitten.

De luchtverkeersleiding van Schiphol heeft het procedure opgestart van een mogelijke gijzeling, toen het vliegtuig bij binnenkomen van het Nederlandse luchtruim ongebruikelijk aanpak had van contact, en er geen duidelijk communicatie was. Hierdoor is de procedure in werking gesteld, waardoor het vliegtuig door twee F 16’s van vliegbasis Volkel werd begeleid. Dit alles zorgde voor veel commotie.

Voor de hulpdiensten werd er opgeschaald naar Grip 3. Het vliegtuig is veilig geland op de Polderbaan en is voor observatie apart op de Zwanenburgbaan gezet. Er bleek naar contact geen gijzeling aan boord te zijn. Het incident wordt door de luchtvaartmaatschappij afgedaan als een communicatie fout tussen de piloot en de luchtverkeersleiding.

Foto: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *