Eigenaar schoonmaakbedrijf Roden aangehouden na vondst 42.000 liter GBL.

Roden – Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben dinsdagmiddag in Roden beslag gelegd op 20.000 liter GBL, de belangrijkste grondstof voor de partydrug GHB. Sinds 9 mei 2012 staat GHB op lijst 1 van de Opiumwet.

De partij GBL was via de Rotterdamse haven Nederland binnengekomen en moest worden afgeleverd bij een schoonmaakbedrijf in Roden. De 34-jarige eigenaar van dit bedrijf is aangehouden. In zijn woning zijn twee vuurwapens in beslag genomen.

Hij wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor de productie van verdovende middelen. Ook twee mannen uit Emmen en Groningen zijn aangehouden,

Wereldwijd

In een loods van de hoofdverdachte troffen de rechercheurs nog eens 110 vaten van 200 liter met GBL aan. Verder is beslag gelegd op verpakkingen met GBL die klaar stonden om wereldwijd verzonden te worden. De bestemmingen waren onder andere Brazilië, Turkije, Thailand, Noorwegen en Zwitserland.

Douane

Het onderzoek naar de zending GBL is uitgevoerd door rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van het KLPD in samenwerking met de douane en bijgestaan door de Nationale Recherche. Het is voor het eerst dat een partij GBL is in beslag genomen sinds GHB op lijst 1 van de Opiumwet staat.

Bron: Openbaar Ministerie

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Eigenaar schoonmaakbedrijf Roden aangehouden na vondst 42.000 liter GBL.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt