Zoektocht naar vermiste man in Hijken en omgeving (Video)

Hijken- Sinds donderdagavond 6 september is de politie op zoek naar de 51 jarige Jan Hinderikus Holtrop uit Hijken. De man is donderdagavond vanuit een instelling in Hijken lopend vertrokken voor een wandeling en is sindsdien spoorloos. Nadat de politie in kennis werd gesteld werd om medische redenen direct door de politie een zoektocht in de omgeving van Oranje gestart en daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. De man is tot op heden nog niet terecht.

Momenteel is een groep van 41 personen bestaande uit een samenwerkingsverband van reddingshonden uit Nederland  op het verzoek van de politie aan het zoeken naar de man. Eveneens krijgt men ondersteuning van een groep uit Duitsland. In totaal wordt er vandaag gezocht met 26 reddingshonden.

Vanochtend heeft men een gebied doorzocht in de omgeving van Hijken. Het ging hier dan om het Laaghalerveld, Diepenwal en Noordenveld. Hier is door de honden niets aangetroffen. Ook in het kanaal tussen Oranje en Hijken is met honden op een boot gezocht. Vooralsnog zonder resultaat.

Bij het laatste contact met de man eerder deze week, bleek dat de man in of nabij het water was en de televisietoren in Hoogersmilde nog in zicht had.

Heeft u informatie voor de politie, neem dan contact op met 0900 8844.

Foto’s R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt