112kort: Ongewenste woningbrand melding door oefening!

Oldeberkoop – De brandweer van Oldeberkoop werd om 19:37 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Grietmansstraat te Oldeberkoop. Buurtbewoners rond de woning wisten dat het om een oefening van de brandweer ging. Echter was er een voorbijganger aan de achterzijde van de woning, welke reed over De Weeme, wist dit waarschijnlijk niet en alarmeerde de brandweer.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en gaf door aan de meldkamer dat het om een oefening ging en voerde deze ook direct uit. De oefening werd uitgevoerd in twee woningen welke naast elkaar stonden. Er was brand ontstaan bij een CV ketel en daarbij was er overslag naar de naastgelegen woning.  In één van de woningen waren 2 slachtoffers welke ook gered moesten worden uit het huis. Mede hiervoor werd het sein “middel brand” gegeven waarop een tweede tankspuit ter plaatse kwam. Ook de schoorsteen werd geinspecteerd.
De oefening werd succesvol uitgevoerd, en na een nabespreking en het opruimen van de spullen kon men weer terug naar de kazerne.

Foto’s Boudewijn Bos.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *