Grip 3: Film Project X waarheid geworden in Haren (VIDEO)

Haren -Wat begon met een berichtje op de profielensite Facebook is vanavond in Haren ontaard in een grote ravage.

In Haren lijkt het momenteel wel een rampgebied. Nadat het ‘Feestje’ omstreeks zeven uur nog gezellig te noemen was bleek daar enkele uren later niets meer van over te zijn. Enkele relschoppers vonden het interessanter om de opgetrommelde politie uit te dagen en te lijf te gaan. Hierop voerde de Mobiele Eenheid enkele charges uit om de groep uit elkaar te drijven.

Vervolgens ging het helemaal mis. Door de relschoppers werd er een auto in de brand gestoken en werden diverse winkels in haren vernield en geplunderd. De ME is met ruim 600 man bezig om de straten van Haren te ontdoen van deze relschoppers.

Vanuit diverse regio’s zou de Mobiele Eenheid nog onderweg zijn naar Haren om de collega’s te assisteren.

De politie sloot diverse op en afritten van de A28 af om te voorkomen dat er meer mensen naar Haren kwamen. Bij de afrit Eelde-Paterswolde gebeurde bovendien nog een ongeval waardoor er vanuit Groningen een file kwam te staan. Doordat de afritten afgesloten waren besloten een aantal mensen over de A28 richting Haren te lopen. Enkele automobilisten konden deze idioten maar nauwelijks ontwijken.

Volgens de voorlichting van de politie zouden er in Haren diverse gewonden zijn gevallen waarvan er twee zwaargewond zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens berichten zou ook het ambulancepersoneel eerder op de avond zijn lastiggevallen toen zij een slachtoffer wouden helpen. Het Sigma team ( Snel Inzetbare Groep Medische Assistentie) is eveneens opgeroepen om te helpen. De hulpdiensten hebben daarvoor opgeschaald naar Grip 3.

Mocht er in de loop van het weekend meer info beschikbaar komen dan volgt dat.

UPDATE: Om 11.00 uur is er een persconferentie in Haren ivm de ongeregeldheden. Hierbij zullen de hoofdofficier, de burgemeester en korpschef aanwezig zijn om informatie te verschaffen over de ontstane incidenten.

Foto’s: © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Grip 3: Film Project X waarheid geworden in Haren (VIDEO)

  • 22 september, 2012 at 05:33
    Permalink

    PFFFFf, hier zijn toch geen woorden voor, triest triest triest.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt