Evaluatieonderzoek onderleiding van Job Cohen.

HAREN – Op 21 september 2012 vond in het centrum van de gemeente Haren een grootschalige verstoring van de openbare orde plaats. Na deze gebeurtenissen is er vanuit verschillende zijden behoefte aan een grondige, deskundige en onafhankelijke evaluatie. Niet alleen bij de direct betrokken verantwoordelijken en uitvoerders, maar ook bij de lokale gemeenschap in Haren en anderen die met vergelijkbare situaties te maken krijgen.

In opdracht van de gezagsdriehoek van de gemeente Haren, de burgemeester, hoofdofficier en korpschef, start een evaluatieonderzoek onder leiding van de heer J. Cohen. Hij wordt aangesteld als voorzitter van een onafhankelijke, breed samengestelde commissie, met een mix van wetenschappelijke kennis en actuele praktijkervaring.

De kernbezetting bestaat uit:

■voorzitter: mr. dr. M.J. (Job) Cohen, oud-burgemeester Amsterdam

■prof. dr. G.J.M. (Gabriël) van den Brink, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg

■dr. O.M.J. (Otto) Adang, lector Openbare orde en Gevaarbeheersing aan de Politieacademie

■prof. dr. J.A.G.M. (Jan) van Dijk, hoogleraar Communicatiewetenschappen en Nieuwe media aan de Universiteit Twente

De evaluatie dient meerdere doelen: het afleggen van verantwoording als overheid, het krijgen van meer inzicht in dit nieuwe fenomeen en het leren van lessen voor de toekomst.Hoewel de opdrachtgever voor dit evaluatieonderzoek de gezagsdriehoek is van de gemeente Haren, zijn de uitkomsten uiteraard relevant voor een ieder die op nationaal of op lokaal niveau met dergelijke vraagstukken te maken krijgt.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt