Concours hippique NIC Assen verwelkomt Nederlands Olympische equipe.

ASSEN – De Nederlandse Olympische equipe die afgelopen zomer in Londen de zilveren medaille bemachtigde in de landenwedstrijd, zijn bij het Noordelijk Internationaal Concours Hippique in Assen aanwezig.  Jur Vrieling, Gerco Schröder en Marc Houtzager maken hun opwachting tijdens het oudste indoor concours van Nederland. De organisatie van het concours, dat van 11 tot en met 14 oktober in de TT Hall wordt gehouden, is blij verrast dat nagenoeg de gehele Nederlandse top van de springruiters naar Assen komt.

Naast de genoemde zilveren medaillewinnaars, waarvan Gerco Schröder ook zilver greep bij het individuele springen, komen ook vele andere Nederlandse topruiters naar het concours hippique in de Drentse hoofdstad.

De winnaar van verleden jaar Vincent Voorn mag zich opmaken om voor de twee achtereenvolgende maal de zege in de Grote Prijs van Drenthe te pakken. Maar ook Albert Zoer, Eric van der Vleuten, Leon Thijssen, Wout Jan van der Schans en Harrie Smolders zullen er op gebrand zijn de zege in de TT Hall voor zich op te eisen.

Voor het publiek kennen de internationale springrubrieken, met onder meer Jos Lansink, Dirk Demeersman, Jessica Kürten, Katharina Offel,  Dermott Lennon, John en Robert Whitaker en vele anderen een zeer aantrekkelijk deelnemersveld.

Bij de landelijke ruiters zijn vele regionale favorieten te vinden. Niet alleen Jur Vrieling, Marc Houtzager en Albert Zoer doen in de rubrieken van de landelijke ruiters mee, ook onder meer Suzanne Tepper, Julia Kayser, Angelique Hoorn en Stefanie Luning.

Ook bij de dressuurklassen zijn tal van vooraanstaande deelnemers te vinden. In de ring komen ander meer Laura Zwart, Loes Corsel, Jarmilla Peterson, Truusje Smeding en Callista Leeuwerke.

Tijdens het dressuurgala op zondagavond 14 oktober is te genieten van een bijzonder optreden van de winnares van de zilveren medaille van Londen Adelinde Cornelissen.

Foto’s: Roos Meertens & Jacob Melissen

Toeschouwers die het NIC willen bezoeken kunnen tickets (met korting) in de voorverkoop bestellen via de website: www.nichassen.nl.

Eerder bericht: Noordelijk Internationaal Concours Hippique te Assen (11 t/m 14 oktober)

Vermelding verplicht: Foto: Jacob Melissen.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *