Man uit Veenhuizen en duo uit Anderen aangehouden in Groningen.

Straatrover aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagavond een 33-jarige man uit Veenhuizen aangehouden op verdenking van straatroof. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op de Vismarkt in Groningen.

Het bleek dat de 33-jarige verdachte geld had gevraagd aan een 15-jarige jongen uit Bremen (D). Toen de jongen zijn portemonnee pakte griste de straatrover een biljet van 50 euro uit de portemonnee weg.

Er ontstond vervolgens een vechtpartij. Een agent in burger kon de verdachte in de omgeving aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Vervelende stappers aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagnacht twee vervelende stappers (25 en 44 jaar) uit Anderen aangehouden. Beide stappers werd de toegang geweigerd tot een horecagelegenheid in de Gelkingestraat. Hierop begonnen zij zich lastig te gedragen tegen een portier. Gewaarschuwde agenten sommeerden de stappers weg te gaan. Toen de 44-jarige man dit weigerde werd hij aangehouden. De 25-jarige begon zich met de aanhouding te bemoeien. Toen agenten hem wegstuurden, weigerde hij dit. Hierop werd het duo met gebruik van gepast geweld aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 25-jarige amokmaker kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. De 44-jarige verdachte, die niet mee wilde werken aan het verhoor, werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt