Vrouw aangehouden na woningoverval

WOLVEGA / TERBAND – De politie heeft maandagavond op de autosnelweg A32 bij Terband (gemeente Heerenveen) een 21-jarige vrouw uit Zevenhuizen aangehouden. De vrouw werd aangetroffen in een auto die een half uur eerder bij een woningoverval in de Van Harenstraat in Wolvega was gestolen.

De verdachte werd in een cel ingesloten. Het slachtoffer, een 72-jarige man, bevond zich alleen in de betreffende woning toen hij door twee personen werd overvallen. Hij werd tijdens de overval geslagen en gekneveld. De overvallers namen vervolgens een aanzienlijk geldbedrag, sieraden en de betreffende personenauto weg.

De gewonde bewoner sloeg vervolgens op straat met de telefoon van een voorbijganger alarm. Direct werd een burgernetactie opgestart. Een half uur na het incident werd de verdachte in de gestolen auto aangetroffen en aangehouden. De auto werd voor nader (sporen)onderzoek in beslag genomen. Het slachtoffer werd met behoorlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in. De 21-jarige vrouw wordt vandaag gehoord over haar betrokkenheid.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *