DNA-Match in onderzoek naar moord Marianne Vaatstra

Nederland- De politie heeft in de moord op Marianne Vaatstra een grote doorbraak gehad. Bij het grote DNA-verwantschapsonderzoek dat gehouden werd onder 7300 mannen uit de omgeving van Veenklooster is een 100% match gevonden. Van de 7300 mannen reageerden er 6514  op de oproep. Dit meld Peter R. de Vries op  Twitter.

Door de match is een 44 jarige man aangehouden door de politie. De verdachte zou uit Oudwoude komen. Deze plaats licht 2,5 kilometer van de plaats waar het stoffelijk overschot in 1999 werd aangetroffen. Volgens Peter R.de Vries zouden de nabestaanden van Marianne Vaatstra de verdachte ook persoonlijk kennen.

De Politie en het Openbaar Ministerie geven later vandaag een persconferentie over de resultaten van het onderzoek en de arrestatie van de 44-jarige verdachte. De politie voert momenteel onderzoek uit in de woning van de verdachte.

Update: Om 18.00 uur zullen het Openbaar Ministerie en de Politie een persconferentie geven.

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *