Wederom autobrand in Assen (Update)

Assen- Zondagmorgen om 02.28 werd de brandweer van Asen wederom gealarmeerd voor een autobrand. Ditmaal stond er een auto op de Roegoorn in de brand. Zaterdagmorgen waren er twee auto’s op de Wenckebachstraat in vlammen opgegaan.

Bij aankomst van de brandweer stond de Volkswagen Polo volledig in de brand en zorgde voor een behoorlijke rookontwikkeling in de wijk. De brandweer kon de ergste vlammen snel onder controle krijgen, echter was er een scheur in de brandstoftoevoer ontstaan waardoor de benzine telkens opnieuw vlam vatte. Door middel van een schuimtoevoeging konden ook de laatste vlammen gedoofd worden.

De politie zal waarschijnlijk ook onderzoek doen naar de oorzaak van deze brand. Het wrak zal door een berger worden opgehaald.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

UPDATE:

Man aangehouden voor brandstichting

Assen – De politie heeft zaterdagnacht op het Roegoorn in Assen een 43-jarige man uit Assen aangehouden. De Assenaar wordt ervan verdacht dat hij de auto van zijn buren op het Roegoorn in brand heeft gestoken. Ook heeft de man niet gevolg gegeven aan bevelen van agenten. Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij de voordeur van buren met verf heeft besmeurd.

De politie en brandweer reageerden om 2.25 uur op een melding van een autobrand. De brandweer wist de brand te blussen. Tijdens de afsleep van de auto viel de Assenaar zijn buren telefonisch lastig. Toen de agenten hem aanspraken op zijn gedrag wilde hij niet luisteren en gedroeg de man zich tegendraads. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de 43-jarige. De man bleek onder de verf te zitten. Bij nader onderzoek bleek dat ook de voordeur van de buren onder de verf zat. Op het politiebureau werd duidelijk dat de verdachte ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de autobrand. Hierop werd de man in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Publicaties:

Telegraaf

112 Nederland

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *