Vliegtuigje schiet van de baan op Groningen Airport Eelde

Eelde- Vrijdagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een luchtvaartongeval op Groningen Airport Eelde. De brandweer van Eelde alsmede de crashtenders van het vliegveld werden gealarmeerd. Ook werden er enkele ambulances en het MMT naar het vliegveld gestuurd.

Het tweemotorige vliegtuigje ( PH-WDL) was halverwege de landingsbaan van de baan geschoten en in het gras tot stilstand gekomen. Hierbij was het neuswiel afgebroken. Het is onbekend of dit gebeurd is tijdens de landing of nadat het vliegtuig in het gras kwam. Het MMT kon echter voortijdig weer terugkeren naar het UMCG. De drie inzittenden van het vliegtuigje raakten niet gewond.

Het vliegveld is enige tijd gesloten geweest voor het vliegverkeer. Echter zou de crash geen gevolgen hebben voor de lijndiensten naar Tenerife en Aberdeen later vanmiddag.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicaties:

RTV Noord( Foto 3)

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt