Drie gedetineerden ontsnapt uit Norgerhaven in Veenhuizen.

VEENHUIZEN – Op zaterdagmiddag 8 december zijn drie gedetineerden uit de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen ontsnapt. Persvoorlichter Dirk Neef van de politie heeft dit bevestigd.

In verband met het lopend onderzoek door het Ministerie van Justitie en Veiligheid kan er geen informatie verschaft over hoe de ontsnapping in zijn werk is gegaan. Wel werd duidelijk dat twee gevangenen op het terrein zelf zijn op gepakt. De derde werd in de omgeving van de justitiële inrichting door de politie aangehouden. Het is onduidelijk of er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen na het incident. Het ontsnappen uit een gevangenis in Nederland, mits zonder geweld is niet strafbaar. Tegen de ontsnapte gedetineerden zijn maatregelen getroffen, om welke maatregelen dit gaat wil de inrichtingen niet zeggen.

Politiebericht:

Veenhuizen – Drie uit de Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen ontsnapte gedetineerden genoten zaterdag maar korte tijd van hun vrijheid.

Tegen 15.30 kreeg de politie het verzoek om te assisteren bij een zoekactie naar drie personen die waren ontsnapt uit de PI Veenhuizen. Vanuit Drenthe en Friesland zijn negen politieauto’s naar Veenhuizen gegaan om te zoeken. Binnen 15 minuten konden medewerkers van de PI en politieagenten de drie ontsnapten in de omgeving al weer aanhouden.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Drie gedetineerden ontsnapt uit Norgerhaven in Veenhuizen.

  • 10 december, 2012 at 21:28
    Permalink

    We zijn ons hier kapot geschrokken, de moordenaar van Aswintha zit daar ook en hij had nog een dodenlijstje af te handelen, en dat hij eens uitbreekt zal zeker gebeuren..Terwijl het OM had beloofd hem in de verste uithoeken te plaatsen…Dank zei het OM was hier de boel in rep en roer…gelukkig zijn ze snel gepakt…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *