Schoorsteenbrand aan de Hooiweg in Eelde

Eelde- Zondagavond om 19.53 uur werd het korps van Eelde gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Hooiweg in Eelde. Ook werd de OVD en de hoogwerker uit de stad Groningen gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek er een behoorlijke hoeveelheid rook uit de schoorsteen te komen. Nadat de brandweer de open haardblokken had gedoofd kon men de hoogwerker opstellen om het rookkanaal te vegen. Hierbij werd duidelijk dat de schoorsteenbrand meer schade had veroorzaakt dan dat van buitenaf te zien was. De gehele schoorsteen stond los op het dak.

Na het vegen van het rookkanaal kon de brandweer weer terug naar de kazerne. De bewoners hebben een stookverbod opgelegd gekregen. Ook zal de schoorsteen moeten worden afgebroken en opnieuw opgebouwd moeten worden.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt