Zeer grote natuurbrand in Vriezenveen.

VRIEZENVEEN – Zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur werden de brandweerkorpsen van Vriezenveen, Haaksbergen, Wierden, Tubbergen en Weerselo gealarmeerd voor een bosbrand aan de Paterswal in Vriezenveen (Twente). In het natuurgebied Engbertsdijksvenen tussen Westerhaar – Vriezenveensewijk en Langeveen zou een bosbrand woeden.

Bij aankomst van de brandweer bleek het om een stuk veengebied te gaan van 1000 bij 150 meter. De brandweer had moeite met blussen van het gebied, omdat de voertuigen niet door het drassige gebied konden rijden. Hierop zijn enkele tientallen brandweerlieden te voet naar de brand gegaan. Even na 17.00 uur werd er assistentie gevraagd van de brandweer van Oldenzaal.

Om 17.08 uur werd er besloten om een bosbrand bestrijdingspeleton in te zetten, waardoor ook de brandweerkorpsen van Nijverdal, Rijssen en Hellendoorn werden gealarmeerd. Om 17.27 uur werd er opgeschaald naar zeer grote brand. De brand was bovengronds geblust echter zou het ondergronds nog branden om dit te controleren wordt er vermoedelijk assistentie gevraagd aan het KLPD om een politiehelikopter in te zetten om het gebied met een warmtebeeldcamera te controleren.

Fotos’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media

Update:

16.16 uur Bosbrand Paterswal Vriezenveen.

Inzet: Brandweer Vriezenveen, Haaksbergen, Wierden, Tubbergen en Weerselo

17.04 uur Bosbrand Engbertsdijk/Paterswal Vriezenveen.

Inzet: Brandweer Oldenzaal

17.08 uur Bosbrand Engbertsdijk/Paterswal Vriezenveen.

Inzet: Brandweer Nijverdal, Rijsen, Hellendoorn (Bosbrand bestrijdingspeleton)

17.11 uur Bosbrand Engbertsdijk/Paterswal Vriezenveen.

Inzet: Brandweer Hengelo Noord en Centrum (Logistiek)

17.27 uur Bosbrand zeer grote brand Engbertsdijk/Paterswal Vriezenveen.

Inzet: Brandweer Hengelo Noord en Centrum (Commando-verbindingsvoertuigen Twente)

19.30 uur: Alle brandweervoertuigen vertrokken.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *