Rillingen bij ijsvereniging van Noordlaren

NOORDLAREN – Bij de ijsvereniging in Noordlaren hopen ze op koude dagen. Zaterdagavond zijn vrijwilligers van de vereniging van start gegaan met het besproeien van de baan. De ijsvereniging van Noordlaren hoopt ook dit jaar de race te winnen van de vaste concurrentie uit Veenoord en Gramsbergen, maar ook dit jaar van nieuwkomer Arnhem. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er veel manuren nodig van vrijwilligers en z’n 100 a 150 tanks met water die uitgereden moeten worden om een ijslaag van 3 centimeter te krijgen.

Op de ijsbaan zijn al meerdere lagen uitgereden met behulp van een witte poeder vermengd in het water moet er voor zorgen dat het ijs intact blijft mocht de zon gaan schijnen. De ijsvereniging had gehoopt maandag al de benodigde centimeters te hebben alleen viel de vorst van vrijdag op zaterdag enorm tegen. Zaterdagavond en nacht is het er goed werk verricht. Volgens de ijsvereniging De Hondsrug moet er, als het weer mee zit een marathon op natuurijs verreden kunnen worden op aanstaande dinsdag.

Aan de inzet van de vrijwilligers uit Noordlaren zal het niet liggen.

Foto’s: M.Druppers © Compact Media / 112 Eelde

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *