Bob de Vries en Mariska Huisman winnen 1e marathon op natuurijs te Noordlaren

Noordlaren- Dinsdagavond om 18.30 uur was het eindelijk zover, voor de derde keer op rij was de IJsvereniging ‘de Hondsrug’ Noordlaren het eerste met het organiseren van de marathon op natuurijs. Vele bezoekers trotseerden de kou om in het dorp Noordlaren te kijken naar de marathon van de mannen en vrouwen.

Voor de vrouwen stond er een race op het programma van 70 Ronden. De mannen zouden na de vrouwen een afstand van 125 ronden moeten afleggen alvorens er een winnaar gehuldigd kon worden. Bij de dames ging de overwinning naar Mariska Huisman uit Andijk gevolgd door Irene Schouten en Foske Tamar van der Wal.

Nadat de vrouwen gehuldigd waren werd er door de mannen gestart. Bob de Jong werd al na enkele ronden uit de race genomen. Hij had een zogeheten A-nummer, maar daarvan waren er teveel. Er mogen maar zes rijders van elke ploeg met een A-nummer meedoen, De Jong was volgens de jury de zevende rijder van de ploeg en hij werd daarom uit de wedstrijd gehaald. Na bijna een race van een uur werd de winnaar bekend. Bob de Vries uit Haule won de wedstrijd bij de heren. Christijn Groeneveld en Ingmar Berga maakten de top 3 compleet.

Foto’s P.Koene & R.Koene © Compact media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *