Brandweerinzet voor schoorsteenbrand

Assen- Maandagmiddag werd het brandweerkorps van Smilde gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Saturnusstraat in Assen. Ook de hoogwerker van de Asserbrandweer werd gealarmeerd.

De brandweer van Smilde rukte dan ook kort na de melding uit met twee voertuigen. Het eerste voertuig was het algemene reserve voertuig van de Hulpverleningsdienst Drenthe. Hun eigen voertuig was voor onderhoud afwezig.

Bij aankomst werd er door de brandweer een hogedrukstraal uitgelegd en op de komst van de hoogwerker gewacht. Deze werd gelijk na aankomst in stelling gebracht om de schoorsteen te controleren.

Nadat de brandweer de beschermkap had verwijderd werd de schoorsteen gecontroleerd. Hierbij bleek dat er geen verstopping meer in de pijp zat. Nadat de kap weer was geplaatst keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *