OM eist 10 jaar cel tegen Yvonne H. uit Assen voor moord op dochtertje.

ASSEN – De 44 jarige Yvonne H. die verdacht wordt voor de moord op haar 14 maanden oude dochtertje,  heeft vandaag in de rechtbank van Assen een eis van 10 jaar tegen haar gehoord. De vrouw zou haar dochtertje op 25 april 2012 met een kussen hebben gedood, waarna Yvonne H. ongeveer 20 minuten op het meisje heeft gelegen.

De vrouw meldde zich vervolgens bij de politie. Toen de hulpdiensten arriveerden bij de woning aan de Violenstraat in Assen bleek Elizabeth inderdaad te zijn overleden. Yvonne H. verdacht haar ex vriend van seksueel misbruik van Elizabeth, ze wist hier niet mee om te gaan. Uit onderzoek op het lichaam bleek hier geen aanwijzingen voor te zijn.

In de pro forma zitting van 7 augustus 2012 besloot de rechtbank dat Yvonne H. zich moest laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. Uit onderzoek van deskundigen van het Pieter Baan Centrum blijkt vandaag dat de vrouw lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. In het verleden is de vrouw seksueel misbruikt door haar eigen vader, wat volgens de instelling een rol heeft gesleept bij haar daden. Er is volgen het Pieter baan Centrum geen kans op herhaling, wel is ze verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Het Openbaar Ministerie eist 10 jaar aangezien ze er vanuit gaan dat de vrouw met voorbedachte reden het meisje heeft vermoord. De advocaat van Yvonne H. zegt dat er sprake is van doodslag en is dan ook niet eens met de eis.

De rechtbank in Assen doet over twee weken op vrijdag 15 februari uitspraak in de zaak.

Foto’s: © Compact Media

Eerdere Berichten:

Levenloos lichaam meisje …

Moeder Yvonne H. verdacht …

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *