Brandstofdieven overlopen in Appelscha en Winschoten

APPELSCHA – In de nacht van zaterdag op zondag is bij Schaafsma aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha omstreeks 00.30 uur geprobeerd brandstof te stelen. De dieven hadden hiervoor gaten geboord in de brandstoftanks van de vrachtwagens. De dieven gingen ervandoor toen ze werden gestoord. Over de signalement van de daders is nog niets bekend. De politie trof op het terein van het bedrijf diverse jerrycans en oliedrums aan. De schade aan de vrachtwagens is groot. De politie stelt een onderzoek in, het is nog niet duidelijk of de diefstal in Winschoten verband heeft met de melding in Appelscha.

WINSCHOTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit de gemeente Ommen en een 27-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor diefstal van diesel. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten een auto rijden vanuit een doodlopende weg in de richting van de Papierbaan in Winschoten. Toen zij polshoogte gingen nemen zagen zij aan het eind van deze doodlopende weg een geparkeerde vrachtwagen staan waarvan de tankdop open stond. Hierop zijn de agenten achter de auto aangereden en hebben hen een stopteken gegeven. Daar bleek dat achterin de kofferbak van deze auto een ton met brandstof en een tuinslang lag. De mannen uit de gemeente Ommen en Oude Pekela zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal van diesel uit de vrachtwagen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt