48 Ton zware kraan raakt van de weg (Update!)

Langelo/ Roderesch- Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 raakte op de N373 tussen Langelo en Roderesch een kraanwagen van de weg. De kraan had op de smalle weg ruimte gemaakt voor een tegemoetkomende vrachtwagen en auto. Vervolgens zakte het voertuig weg en kwam in de sloot tot stilstand.

De chauffeur raakte niet gewond en kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Het bedrijf Wagenborg Nedlift verzorgde zelf de berging van de 48 ton zware kraan, hiervoor werden naast berger Poort uit Hoogkerk ook twee eigen kranen ingezet. Verder werd er gebruik gemaakt van diverse bedrijven uit de omgeving om gezamenlijk de klus te klaren.

Omdat het ongeval net voor etenstijd gebeurde hadden de medewerkers ook nog niet gegeten, door het bedrijf zelf werd dit dan ook verzorgd. De koffie en koek werden door buurtbewoners verzorgd.

De N373 is enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeer. Hoe groot de schade is aan het voertuig is niet bekend.

Update:  Om 23.45 uur stond de bouwkraan weer op de weg. Na inspectie bleek dat de mobiele kraan niet zelfstandig meer de weg kon vervolgen. De kraan zal dan ook op een dieplader gezet worden. Dit alles neemt nog zo’n 2 uur in beslag. daarna zal er begonnen worden met het repareren van de weg.

Foto’s P.Koene & R.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *