Brandstichting bij school in Haulerwijk

Haulerwijk- Vrijdagmiddag om 13.37 uur werden de korpsen van Veenhuizen en Oldeberkoop gealarmeerd voor een schoolbrand aan de Laweijstraat in Haulerwijk. Het brandweerkorps van Haulerwijk was niet inzetbaar.

Bij aankomst van de brandweer bleek er aan de zijkant van het gebouw een brandje te zijn gesticht. De brand was echter door een ventilatierooster de spouwmuur ingetrokken. De brandweer van Veenhuizen heeft allereerst van buitenaf geprobeerd de brand te doven. Uiteindelijk werd besloten 3 stenen te verwijderen uit de binnenmuur om er zeker van te zijn dat de brand volledig gedoofd was. Ook bij een andere school in Haulerwijk was bijna gelijktijdig een brandje gesticht. Omwonenden konden deze echter snel doven.

De politie heeft een duidelijk signalement van de daders en zal dan ook onderzoek doen naar hen.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt