Vliegtuigbom ontdekt op vliegveld Eelde UPDATE !

Eelde- Dinsdagmorgen is er bij graafwerkzaamheden op Groningen Airport Eelde een vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog ontdekt. De hulpdiensten hebben het gebied om de bom in een straal van 500m ontruimd.

Gedurende de dag  is er door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 2. Omstreeks 13.30 kwam de Explosieven opruimingsdienst van Defensie ter plaatse. Zij constateerde later dat de bom van Duitse afkomst is en in een dusdanig slechte staat dat er overlegd moet worden met de thuisbasis over de te nemen stappen. Het gaat hierbij om een zogehete 500-ponder.

De weg voor het vliegveld langs zal nog geruime tijd voor al het verkeer afgesloten blijven.

Update:

De bom van Duitse afkomst zal vandaag niet meer ontschadelijk worden gemaakt. Dit wordt vermoedelijk morgenochtend gedaan. De KMAR houd op en om het vliegtuig vanavond wacht. Ook morgen zal de omgeving van het vliegtuig hermetisch zijn afgesloten.

Foto’s: R.Koene en P.Koene © Compact Media /112inhetnieuws.nl en 112eelde.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt