Grip 1: Winkelbrand in het centrum van Meppel.

MEPPEL – Zondagmiddag even na 12.00 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Prinsenplein in het centrum van Meppel. Bij DECO een winkel in zonweringen zou door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken zijn. De brandweer van Meppel kwam ter plaatse, waarbij bleek dat er een woningbrand woede in een woning achter een bakkerij. De winkel Deco zou al jaren niet meer op het adres zitten.

De brandweer schaalde binnen 10 minuten op naar middelbrand. In verband met de rookontwikkeling in het centrum van Meppel is er opgeschaald naar een Grip 1 situatie. In het pand zou volgens de persvoorlichtster van de politie geen gevaarlijke stoffen of personen meer aanwezig zijn.

Bij aankomst van onze fotografen was er weinig meer zichtbaar. De Grip-1 situatie was dan ook na korte tijd alweer afgeschaald.

In verband met mogelijke instorting heeft de brandweer besloten een deel van de wand neer te halen. voordat de kraan echter met zijn werkzaamheden kon beginnen moest er een auto worden verplaatst.

Foto’s P.Koene& H.Huizinga © Compact media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *