Gesprongen sprinklerleiding zet winkelcentrum Marsdijk blank (VIDEO)

Assen- Woensdagavond om 18.31 uur werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor een automatische brandmelding in de Asser wijk Marsdijk. Echter omdat er na enkele minuten nog geen terugmelding was gekomen rukte de brandweer met twee voertuigen uit.

Na verkenning bleek er van brand in het winkelcentrum geen sprake. De inzet van de brandweer was echter wel gewenst. Het sprinklersysteem dat het winkelcentrum moet beschermen tegen brand was vermoedelijk door bevriezing kapot gesprongen. Hierdoor kwamen vele duizenden liters water onder luid geraas het winkelcentrum inzetten.

Omdat de brandweer niet zeker wist of het sprinklersysteem ook op de waterleiding was aangesloten werd er door de brandweer een manier gezocht om het water uit het winkelcentrum te leiden. Kort voordat de brandweer hun oplossing in werking wou zetten hield het systeem op met lekken.

Voor de textielwinkel Zeeman en de Marskramer was het echter al te laat. Beide panden waren door de grote hoeveelheid water reeds een natte vloer. Andere aanliggende panden hielden het droog. Hoe groot de schade bij de beide winkels is niet bekend.

De brandweer van Assen heeft vervolgens het winkelcentrum overgedragen aan de beheerder en een monteur van de sprinklerinstallatie kwam al kort na het vertrek van de brandweer bij het winkelcentrum aan voor reparatie.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Video: P.Koene & R.Koene © Compact Media

Publicatie:

 RTV Drenthe

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *