Kelderbrand aan Overcingellaan in Assen (Update)

Assen- Woensdagmiddag werd de brandweer van Assen om 13.33 uur gealarmeerd voor een kelderbrand aan de Overcingellaan in Assen.

Bij aankomst van de brandweer werd de kelder gelijk betreden met twee hogedrukspuiten. Hierdoor was de brand snel gedoofd. Omdat de brand onder de appartementen gewoed had werden de appartementen door de brandweer gecontroleerd op gevaarlijke waarden van koolmonoxide. Toen bleek dat dit niet het geval was konden enkele bewoners hun woning weer betreden. De brandweer heeft vervolgens de kelder rookvrij gemaakt. Twee jonge jongens die rook hadden ingeademd zijn voor controle met een solo ambulance overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

De brand heeft gewoed in een kelderbox met fietsen.Waarschijnlijk is de brand ontstaan in een fietstas.  De technische recherche zal nog onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten aangezien hier op meerdere plekken aanwijzingen voor waren.

Foto’s P.Koene & R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.