Woning door snelle inzet brandweer behouden (VIDEO)

Eleveld- De brandweerkorpsen van Assen en Rolde hebben maandagavond ternauwernood  kunnen voorkomen dat een boerderij aan de Eleveld in Eleveld aan de vlammen ten prooi viel. Omstreeks 20.29 uur constateerde de overburen dat de schoorsteen in brand stond en reeds een deel van het dak had aangetast.

De brandweerkorpsen van Assen en Rolde waren bovendien snel ter plaatse en schaalde tijdens het aanrijden reeds op naar middelbrand. Dit omdat een deel van het dak reeds behoorlijke vlammen produceerde en omdat de boerderij voor een groot deel een rieten kap had.

Na aankomst van de brandweer werd de woning betreden en kon men de brand van binnenuit te lijf gaan. Door de snelle inzet kon de brand vroegtijdig gedoofd worden en bereikte de vlammen het riet niet. Hierdoor is grotere schade aan de woning beperkt gebleven.

De Asser brandweer heeft een deel van de dakpannen verwijderd om bij de laatste smeulende resten te komen. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de schade aan de woning.

Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Video: R.Koene © Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *