Brandweerman aangevallen bij brand in Smilde (VIDEO)

SMILDE – Bij een woningbrand op dinsdagavond is een brandweerman van het korps van Smilde tijdens het uitoefenen van zijn beroep door een onbekende man aangevallen. De brandweer van Smilde en Assen waren gealarmeerd voor een gebouwbrand cq schoorsteenbrand aan de Zandmeer te Smilde.

Bij aankomst van het korps van Smilde bleek er rookontwikkeling te zijn in de woning. De brandweer had de brand snel onder controle waarbij de ombouw van het rookkanaal werd gesloopt.

Uit het niets kwam uit de tuin aan de achterzijde van de woning een schreeuw om hulp. Een onbekende man had een brandweerman van het korps van Smilde aangevallen. Overige brandweermensen en agenten kwamen te hulp, waarbij de man zich verzette en werd aangehouden. Waarom de man door het lint ging is onbekend. De verdachte is door de politie overgebracht naar het politiebureau in Assen voor verder verhoor.

Persvoorlichter van de Brandweer Drenthe dhr. J. Rodermond geeft als verklaring na overleg met Brandweer Commandant Dhr. F. Heerink, het enorm te betreuren dat een brandweerman te maken krijgt met agressie tijdens het uitoefenen van zijn beroep. Verder kon de persvoorlichter inhoudelijk op het incident niet reageren.

Voor het korps van Smilde is het de eerste keer dat ze te maken hebben met agressie. Mede door het incident zal er uitvoerig nagepraat worden. Het is onduidelijk of er aangifte is gedaan vanuit de brandweer.

Tekst en foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Video: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Politiebericht:

Geweld tegen hulpverleners

Smilde – Twee brandweermensen en een politieagent zijn dinsdagavond tijdens het blussen van een woningbrand mishandeld.

Terwijl ze bezig waren met het blussen van een brand in een woning, zijn dinsdagavond in Smilde brandweermensen mishandeld door een man die geen gehoor gaf aan de aanwijzingen van de brandweer. Ook een agent die te hulp kwam werd geslagen.

Omstreeks 21.00 uur ontdekte de bewoner van een woning aan het Zandmeer in Smilde brand in de schoorsteen. De man waarschuwde zelf de brandweer. De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling en binnen de kortste keren stond de woning vol rook. De bewoners bleven ongedeerd.

De gewaarschuwde brandweer bestreed de brand en daarvoor gingen o.a. enkele brandweerlieden met perslucht de woning binnen. Daar troffen ze een man. De man werd gevraagd de woning te verlaten. Dat wilde hij niet. Hierop is hij door de brandweermensen bij de arm gepakt en via de achterdeur de woning uitgeleid.

Buiten in de tuin ging de 49-jarige inwoner van Smilde vervelend doen en wilde niet meer meewerken. Dit liep uit op een worsteling. Daarbij gaf hij een brandweerman een klap in het gezicht. De man was zeer agressief en kon slechts met veel moeite door enkele brandweermensen in bedwang worden gehouden. Agenten schoten te hulp. Een agent kreeg daarbij van de man een klap in het gezicht.

Terwijl de aangehouden man werd overgebracht naar een politieauto, kwam zijn vader de tuin inlopen en bemoeide zich met de aanhouding. Een brandweervrouw die hem probeerde tegen te houden, is daarbij meerdere keren door de man geslagen. Uiteindelijk lukte het brandweermensen deze man tot bedaren te brengen.

De 49-jarige verdachte is een bekende van de bewoners van het huis waar brand woedde. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn vader is niet direct aangehouden. Hij wordt op korte termijn als verdachte verhoord. De mishandelde brandweermensen en de agent deden aangifte. Geen van hen hoefde zich onder doktersbehandeling te stellen.

Publicatie:

RTV Drenthe

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *