Zeer grote natuurbrand in Wittelte (VIDEO)

Wittelte- Donderdagavond om 18.16 gingen de pagers van Brandweer Diever en Vledder voor een heidebrand aan de Wapserveenseweg in Wittelte.

Bij aankomst van de brandweer bleek er een behoorlijke brand te woeden in het heidegebied. Om 18.31 werd er dan ook gelijk opgeschaald naar een zeer grote brand. Diverse korpsen uit de omgeving werden ter plaatse geroepen.

Van het heideveld is een stuk van ongeveer 150 meter bij 100 meter door de vlammen verwoest, de rest van het gebied kon door de inspanning van de diverse brandweerkorpsen behouden blijven.

Dit was de derde natuurbrand in Drenthe vandaag. Na de brand bij Brunsting en Elp. Even voor 20.00 uur waren alle vlammen gedoofd. De brandweer zal het gebied nog even in de gaten houden om te voorkomen dat de brand toch weer oplaait.

Om 20.19 werd de vierde natuurbrand gemeld, ditmaal in Hollandscheveld. De situatie daar is ons niet bekend.

Foto’s: R.Koene, P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Video: R.Koene © Compact Media /112inhetnieuws.nl

 

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *