Aanhouding in onderzoek gewelddadige dood

Aanhouding in onderzoek geweldda

Oosterwolde – De politie heeft in het onderzoek naar de gewelddadige dood van mevrouw Heijltjes een 33-jarige inwoner van Fochteloo aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze gewelddadige dood.

De 33-jarige man werd woensdag in zijn cel in het huis van bewaring aangehouden. Hij zat al vast omdat hij op vrijdag 29 maart 2013 werd aangehouden nadat hij een winkel aan de Trambaan in Oosterwolde had proberen te overvallen. Het personeel van de winkel en enkele klanten, waaronder een agent in privétijd, grepen in en hielden de verdachte aan.

Vervolg onderzoek

In Oosterwolde waren al eerder drie overvallen gepleegd, waaronder twee op een tankstation en één op een winkel. In Bakkeveen werd in september 2012 een snackbar overvallen. Tijdens het vervolgonderzoek werd duidelijk dat de 33-jarige verdachte ook voor deze vier overvallen in aanmerking komt. Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van mevrouw Heijltjes.

Dood mevrouw Heijltjes

Marijke Heijltjes werd op 12 september 2012 levenloos aangetroffen in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde. Zij was door een misdrijf om het leven gebracht. Al eerder werd een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Deze man werd door de raadkamer in vrijheid gesteld. Een team van vijftien rechercheurs werkt nog steeds aan het onderzoek.

Eerdere berichten:

Verdachte van moord op 67 jarige …

Aanhouding in onderzoek moord …

Politie zoek getuige …

Poster actie moord …

Onderzoek naar gewelddadige dood …

Bijeenkomst georganiseerd na aanleiding …

Politie zet onderzoek voort …

Dode vrouw in woning aangetroffen …

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt