Europese onderscheiding voor Meldkamer Noord-Nederland.

DRACHTEN – De EENA heeft aan de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten een Europese onderscheiding toegekend. De reden van toekenning is dat de gezamelijke meldkamer is gevormd uit negen verschillende organisaties uit 3 regio’s. De samenwerking van de hulpverleningsdiensten en de daaruit voorvloeiende kwaliteit kreeg een zeer positieve beoordeling van de Europese 112 organisatie.

Bijzondere aandacht had de jury voor de zogenaamde uitwijk- en fallback situaties: omstandigheden waarin de Meldkamer Noord-Nederland tijdelijk niet zou kunnen functioneren. Op innovatieve wijze werd een koppeling tot stand gebracht met de Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn, die onder dergelijke omstandigheden a la minuut kan bijspringen om de communicatie over te nemen.

Directielid van de meldkamer Noord-Nederland Fred Heerink noemt de onderscheiding van de Europese 112-organisatie een fantastische opsteker voor al die mensen die rond het project actief zijn en zeker voor de centralisten die 24 uur per dag de hulpverlening aan de inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe in goede banen leiden. De Meldkamer Noord-Nederland vervult door haar opzet en de gekozen samenwerkingsvorm tussen de hulpdiensten, een voorbeeldfunctie in de ontwikkeling van tien nieuwe meldkamers voor heel Nederland. De meldkamer in Drachten werd in november 2011 in gebruik genomen.

Bron: Meldkamer Noord Nederland

Foto’s: Archief

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *