Grote brand verwoest loods nertsenfokkerij (Video)

Smilde- Donderdagmiddag om 15.09 uur werd de brandweer van Smilde gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Evert Hendriksweg in Smilde. Nog geen twee minuten later werd er door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor werd ook het korps Appelscha gevraagd te assisteren.

De brandweer kon ondanks de snelle inzet en opschaling niet voorkomen dat de loods gevuld met hooi en materiaal volledig werd verwoest. De loodsen met daarin de nertsen liepen bij de brand geen gevaar. Een van de medewerkers van het bedrijf is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in verband met rookinhalatie.

De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto’s & Video: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie:

Krant van Midden Drenthe

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *