Gaslekkage aan de Graswijk in Assen

Assen- Vrijdagmiddag om 18.00 uur werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Graswijk in Assen.

Bij werkzaamheden op het land was een hoofdleiding geraakt waaruit een grote hoeveelheid gas stroomde. Bij aankomst van de brandweer werd gelijk het gebied afgeschermd en werden er metingen verricht. Hieruit bleek dat de concentratie gas dusdanig was dat er verder moest worden afgezet. Hierop werd dan ook besloten om de weg tussen Hooghalen en Assen volledig af te sluiten.

Kort na aankomst van de brandweer kwam ook netwerkbeheerder Enexis ter plaatse om te beginnen met de herstelwerkzaamheden. Omdat het gas in de leiding van twee kanten werd aangevoerd heeft  Enexis op twee plaatsen de leiding afgesloten zodat deze gerepareerd kon worden.

De weg tussen Hooghalen en Assen is geruime tijd afgesloten geweest.

Foto’s P.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *