Gewestelijke brandweerwedstrijden TAS HD in Smilde.

SMILDE – Vandaag werd bij de school De Schutkampen aan de Prins Hendrikstraat in Smilde de gewestelijke brandweerwedstrijden gehouden in de klasse TAS HD. Aan de wedstrijden deden elf korpsen mee uit Friesland, Gelderland, Utrecht en Noord Brabant. Hiervan gaan de nummers 1 en 2 door naar de landelijke finale in Waalwijk.

Scenario:

De brandweerkorpsen werden gealarmeerd voor een brand aan de Prins Hendrikstraat in Smilde. Ter plaatse stak een oudere man de straat over, maar schrok van de aankomende brandweerauto. Hij kreeg een hartstilstand en moest door de brandweerlieden gereanimeerd worden in afwachting van de ambulance. Voor de school stond een standje waarbij de vlam in de pan was geslagen. Hoveniers die op het schoolplein aan het werk waren werden door de brandweerkorpsen in veiligheid gebracht.

Bij het betreden van het pand werd in de meterkast nog een brand ondekt. De brand was door geslagen naar een naastgelegen ruimte waar ook hennepplanten werden aangetroffen. Waarna het vuur zich uitbreidde naar het dak. De concierge en schoonmaakster konden in veiligheid worden gebracht. Om zeker van te zijn dat er geen gevaarlijke dampen nog in het gebouw aanwijzig waren, werd er een CO meting gedaan. Hierna konden ook enkele leerlingen uit een klaslokaal worden gehaald.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Uitslag:
1. Brandweer Groenekan -2
2. Brandweer Lingewaal Noord -2
3. Brandweer Heerenveen
4. Brandweer Oldebroek
5. Brandweer Kockengen -2
6. Brandweer Elst
7. Brandweer Zeist
8. Brandweer Heteren
9. Brandweer Kootwijkerbroek -3
10. Brandweer Nijkerk
11. Brandweer Agrifirm Veghel

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt